Cultura și istoria Thailanda

Thailanda

Cât de ușor este să vorbești engleza în Thailanda? Cum sunt localnicii și când sunt închise magazinele în Thailanda?

Cele mai bune 10 stațiuni pe plajă

Limba

Cu 50 de milioane de utilizatori,thailandeza este cea mai răspândită limbă oficială din țară. Este o limbă cu patru tonuri care este apropiată de lao la origine și aparține familiei de limbi thailandeză-cadai.

Este scrisă într-un alfabet thailandez circular care provine din sudul Indiei. Deoarece este o limbă tonală, este dificil de învățat, dar nu strică să învățați cel puțin câteva fraze care îi vor mulțumi cu siguranță pe localnici și vor arăta, de asemenea, respect pentru cultura lor.

Este posibil să vorbiți limba engleză în Thailanda?

În Thailanda puteți vorbi limba engleză în toate stațiunile și orașele mari, în special în servicii precum agențiile turistice, magazinele și obiectivele turistice.

Nu veți vorbi prea multă engleză cu localnicii în afara turismului.

Oameni

Thailandezii sunt un popor extrem de prietenos și ospitalier. Nu degeaba Thailanda este numită țara zâmbetelor. Vă simțiți foarte bineveniți aici. Pe de altă parte, sunt oameni destul de mândri și nu își dezamăgesc patria.

La început, pot părea puțin rezervați (cu o bună doză de umilință sau timiditate), ceea ce este legat de tradiția budistă adânc înrădăcinată. De asemenea, mulți thailandezi au probleme cu exprimarea de sine, cu vorbitul în public și chiar cu ceva la fel de banal ca a pune întrebări. Acest lucru provine din timiditatea lor naturală și din modul în care au fost întotdeauna crescuți. Sunt extrem de prudenți în ceea ce privește sexul și relațiile, dar, în mod paradoxal, sunt foarte deschiși în ceea ce privește, de exemplu, schimbarea sexului - așa-numitele Ladyboys.

Sărbători

  • Anul Nou - 1 ianuarie,
  • Makha Bucha - data variază (de la sfârșitul lunii ianuarie până la începutul lunii martie),
  • Este o sărbătoare budistă în care credincioșii se adună pentru a defila cu lumânări aprinse,
  • Chakri - 6 aprilie (comemorarea întronizării lui Rama I),
  • Songkhran: 13-15 aprilie (Anul Nou Thailandez),
  • Ziua Muncii - 1 mai,
  • Ziua Încoronării - 5 mai,
  • Visakha Bucha - data variază (mai),
  • Cea mai importantă sărbătoare budistă, care celebrează nașterea, iluminarea și ziua morții lui Buddha,
  • Asanha Bucha - data variază (iulie),
  • Aniversarea zilei în care Buddha a ținut prima sa predică publică. Această sărbătoare marchează începutul postului de trei luni al călugărilor,
  • Khao Phansa (post budist) - data variază (iulie),
  • Ziua de naștere a Majestății Sale Regina - 12 august (este și Ziua Mamei),
  • Chulalongkorn - 23 octombrie (ziua morții lui Rama V),
  • Loi Krathong - Sărbătoarea Luminilor (sărbătorită la prima lună plină din noiembrie),
  • Ziua de naștere a Majestății Sale Regele - 5 decembrie (este și Ziua Tatălui),
  • Ziua Constituției - 10 decembrie,
  • Ajunul Anului Nou - 31 decembrie.

Magazinele rămân de obicei deschise în zilele de sărbătoare. Birourile sunt închise în zilele de sărbătoare și în weekenduri, care în Thailanda cad sâmbăta și duminica.

Istoria pe scurt

Istoria Thailandei a fost întotdeauna asociată cu culturile arabile, în special cu cultivarea orezului. Sosirea misionarilor budiști din Sri Lanka a avut, de asemenea, un impact major asupra peisajului actual.

Secolele următoare sunt caracterizate de formarea primelor imperii, cum ar fi Siam (secolele XIII-XV d.Hr.), cu centrul în Sukhothai, și fostul regat Ayutthaya (secolele XIV-XVIII), a cărui influență s-a extins pe întreg teritoriul Thailandei de astăzi. În paralel, Imperiul Lanna (secolele XIII-XIX) a prosperat în zona din jurul Chiang Mai (nordul Thailandei de astăzi). Neliniștea crescândă a dus în cele din urmă la jefuirea centrului Ayutthaya de atunci și la relocarea acestuia mai la sud, pe malul opus al râului Chao Phraya, unde astăzi se înalță cu mândrie ultramodernul Bangkok.

Siam este una dintre puținele țări din "lumea a treia" care nu a devenit colonie în timpul politicilor expansioniste ale Europei.

În 1932, Siam a trecut de la o monarhie aboliționistă la una constituțională și a devenit oficial Thailanda. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Thailanda a fost mai întâi ocupată de Japonia, înainte de a deveni (în timpul războiului din Vietnam) un aliat al SUA. Doar meritele regelui Rama al IX-lea, care a condus țara timp de 70 de ani (a murit pe 13 octombrie 2016), au pus capăt loviturilor de stat sângeroase și demonstrațiilor din țară.

Astăzi, regatul, mai exact o monarhie constituțională, este una dintre țările recent industrializate din Asia de Sud-Est. Astăzi, economia Thailandei este orientată în principal spre turism, ceea ce o face una dintre cele mai rapide creșteri din a doua jumătate a secolului al XX-lea.

Cultură

Calmul și umilința localnicilor, însoțite de un zâmbet etern, sunt o reflectare a tradiției budiste vechi de 2.500 de ani, care este adânc înrădăcinată în localnici. Acest sistem psihofilozofic se reflectă în modul lor de viață și poate fi simțit la fiecare pas. Localnicii de aici privesc viața cu mult mai multă detașare decât în partea de vest a lumii. Ei acceptă pur și simplu cu umilință lucrurile sau situațiile care vin în întâmpinarea lor și nu opun rezistență.

Dată fiind importanța budismului, este, prin urmare, important să fiți conștienți de regulile bazate pe acesta atunci când vizitați țara. Picioarele sunt considerate murdare aici, este foarte lipsit de respect și extrem de nepoliticos să îndrepți degetele de la picioare spre orice (o statuie sau o reprezentare a lui Buddha). Capul, pe de altă parte, este văzut ca fiind sacru. Este partea corpului în care rezidă înțelepciunea noastră, așa că nu îndrăznesc să se atingă. În același timp, atunci când vizitați sanctuarele, trebuie să respectați scoaterea pantofilor înainte de a intra în sanctuar sau acoperirea umerilor și a genunchilor (în special pentru femei).

Orice imagine a lui Buddha, mare sau mică, distrusă sau reparată, este considerată un obiect sfânt. Manifestările publice de afecțiune între bărbați și femei pot provoca ofensă, în special în zonele rurale. Călugării budiști nu au voie să atingă o femeie, cu atât mai puțin să fie atinși de o femeie, și nici măcar să accepte ceva de la o femeie. Dacă o femeie dorește să ofere ceva unui călugăr, trebuie mai întâi să i-l dea bărbatului, care apoi i-l înmânează, sau să îl pună într-un loc în apropierea călugărului.

De asemenea, trebuie amintit că regele, pe care oamenii îl iubesc la propriu (chiar îl adoră), este persoana numărul unu și localnicii nu îl vor lăsa să plece. Prin urmare, orice remarcă derogatorie la adresa sa (sau a familiei sale) poate fi pedepsită cu minimum 15 ani de închisoare sau expulzarea din țară, în conformitate cu așa-numita Lese majesty.

Turismul

Thailanda este una dintre cele mai populare destinații turistice din lume, devenind tot mai accesibilă maselor largi în fiecare an. Dintre toate celelalte țări din Asia de Sud-Est, industria turismului de aici este probabil cea mai dezvoltată și, prin urmare, este relativ ușor să rezolvi și să aranjezi totul aici.

Serviciile sunt de un nivel ridicat, iar turiștii se simt în siguranță și bineveniți aici.

Acest articol poate conține linkuri afiliate din care echipa noastră editorială poate câștiga comisioane dacă faceți clic pe link. Consultați pagina noastră Politica de publicitate.

Mai aveți întrebări?

Dacă aveți întrebări sau comentarii cu privire la articolul...

0 comentarii

Conectați-vă la Cestee

... comunitatea mondială a călătorilor

Nu aveți încă un cont de călătorie? Înregistrează-te

Conectați-vă cu Google